Tarihçe

Tarihçe

21.10.2015 2016

 

Esenler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 1996 yılında ilçemizde faaliyete geçti. Kurulduğu tarihten itibaren İlçemizin değişik okullarında hizmet veren Halk Eğitim Merkezi 2004 tarihinden beri Menderes İlköğretim Okulu’nun sığınağında hizmet vermektedir. Hizmet binamız 725 m2 lik bir alana sahip olup, sığınaktan ibarettir. Binamızda 1 adet Müdür Odası, 6 adet sınıf, 1 adet Depo, 1 adet Arşiv, 2 adet tuvalet bulunmaktadır.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü personelimiz;

  •      1 Müdür
  •      4 Müdür Yardımcısı
  •      11 Kadrolu Öğretmen
  •      2 Memur
  •      2 Hizmetli

 

Açılan kurs sayısına göre her yıl değişen sayıda kadrolu ve usta öğreticiler ile Eğitim-Öğretim yapılmaktadır. Kurulduğu günden bu güne kadar yaygın eğitim alanında çalışmalarını sürdüren Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz; Merkez bina, Askeri Birlikler, Metris 1, 2, Nolu T ve R Tipi Kapalı Tutukevi, Okullarımız, Dernekler, Sivil Toplum Kuruluşları ile işbirliği halinde kurslar verilmektedir. Halk Eğitim Merkezimizde her yıl gündüz kurslarımız saat 08.00’dan 17:30’a kadar, gece kursları 10:00’dan 21:30’a kadar devam etmektedir. Son yıllarda gelişen teknolojiye paralel olarak Bilgisayar İşletmenliğinin yanı sına İngilizce, resim, müzik, Bilgisayarlı Muhasebe, yetişkinlere yönelik okuma-yazma kursları ile İŞKUR İstanbul İl Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak Modelistlik, Cilt Bakımı ve Güzellik, Bakıcı Annelik, 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı İşbirliğinde Askerlerimize Okuma-Yazma, Yetkili Kalorifer ve Doğalgaz Ateşçiliği, Metris 1 ve 2 Nolu T ve R Tipi Kapalı Tutukevinde Okuma Yazma , Tabldot Aşçılığı , Masa Tenisi , Badminton , Bocce , Bilgisayar İşletmenliği İSMEK işbirliği halinde Sosyal Kültürel, Mesleki Kurslar açılmaktadır.

 

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün ihtiyaçları MEB’in tahsis ettiği ödenekler ve “Esenler Halk Eğitimi Merkezi Okul Aile Birliğinin” katkıları ile karşılanmaktadır. Halk Eğitim Merkezimiz insanların eğitiminde, örgün eğitimin yanında yaygın eğitimde önemli yeri ve görevleri vardır. Eğitim insanın hayat boyu devam eden bir sürecidir. Her yaş grubundaki insanlara çeşitli bilgiler vermenin yanında yaşamı içinde kullanmak üzere çeşitli el becerileri kazandırarak meslek sahibi yapmak, üretken bir insan haline getirmek, sosyal ve ekonomik yönden hem kişiye hem de topluma büyük yararlar sağlar. Her alanda değişimlerin olduğu ve ihtiyaç duyulduğu günümüz bilgi toplumuna geçiş şartlarında, kültürüyle barışık olarak geçmişini ve bu gününü analiz ederek özümleyen, aldığı dersler temelinde gelecekle ilgili hedefler koyabilen, bulunduğu her ortamda üretken olabilen yenilikleri kültürüne adapte ederek takip eden insan haklarına saygılı bireyler yetiştirmeyi amaç edinen Halk Eğitim Merkezi çalışmaları ülkemiz insanı için büyük önem taşımaktadır. Halk Eğitim Merkezimiz merkez hizmet binasının yanı sıra okullarda , askeri birliklerde , sivil toplum kuruluşlarında , cezaevinde çalışmalarını sürdürmektedir. Hedef kitlesi toplumun tamamı olan Halk Eğitim Merkezi, Temel amaç olarak kendine okuma-yazma bilmeyen tek bir vatandaş bırakmamayı seçmiştir. Esenler İlçesinde okuryazarlık oranını arttırmayı ve okur-yazarlık oranını % 100’lere çıkarmayı hedeflemektedir.

 

Halk Eğitim Merkezimiz açtığı kursların yanı sıra Milli Kültür değerlerimizi sevdirmek yaşatmak, yaygınlaştırmak ve yeni nesillere aktarımını sağlamak, etkinlikleri değerlendirmek, katılımcılığı özendirmek, kursiyerlerin güven ve sorumluluk duygusunu geliştirmek, yeni ilgi alanları ve beceriler oluşturmak, yeteneklerini sergileme imkânı vermek amacıyla yarışma, sergi, panel, sportif ve benzeri kurs dışı etkinliklerde düzenlemektedir.